6 nyttiga snacks/mellanmål

Hittade en lista på iform (som förövrigt är min favorit inspirationssida när det gäller träning/mat), den handlade om mellanmål/snacks som är gott men som inte får dig att gå upp i vikt. Kanon bra va? Skippa lösgodis, ät gott ändå. 

 

1. Mörk choklad. Innehåller nyttiga ämnen och man kan dessutom stilla sitt sötsug med bara ett par bitar. Så istället för att ta en näve sega gubbar (som mest innehåller märkliga färgämnen och socker), ta 2 - 3 bitar av en mörk choklad, mycket nyttigare! och kom dessutom ihåg att mörk är nyttigare än ljus choklad.

 

2. Knäckebröd. Passar jätte bra som mellanmål. Det är lågt på kalorier men håller din energi och ditt blodsocker uppe. Vill du ha mer proteiner i ditt mellanmål? Dra på ett tunt lager med jordnötssmör!

 

3. Riskakor. Visste du att en riskaka med naturell smak endast innehåller 12 kalorier? Naturell smak är det dock inte många som gillar, men ta en med smak då, de innehåller bara 35 kalorier. Riskakor mättar också väldigt bra. Kalorisnålt och mättande, tjohej!

 

4. Nötter/Popcorn. Chips kan bytas ut mot micropopcorn, de innehåller mindre mättat fett, dock är nötter ännu nyttigare. Men äter man nötter så ska man passa sig för att äta för mycket, de innehåller relativt högt kaloriinnehåll.

 

5. Torkad frukt. Detta är supergott, bra för kroppen och midjemåttet. Men passa er, mycket sådant här som finns i butiker har mycket tillsatt socker.


Kommentarer
Henrietta säger:

åh vilket bra inlägg! jag tycker verkligen om popcorn och naturella riskakor!

Svar: Popcorn är gott ja! Lyllos dig som gillar naturella riskakor, det gör inte jag, men jag önskar att jag gjorde för de innehåller färre kalorier än de med smak!:)
Lii Ahlin

2014-04-08 | 16:29:32
Bloggadress: http://ettass.blogg.se
s a r a h m o b e r g säger:

Grymt inlägg :)

Svar: Så bra att du uppskattade det! :)
Lii Ahlin

2014-04-08 | 19:42:52
Bloggadress: http://sarahmoberg.blogg.se
MADDISENJ.SE säger:

Bra tips, jag tycker det är svårt med mellanmål

2014-04-08 | 20:00:38
Bloggadress: http://maddisenj.se
Erika säger:

Popcorn man gör på spisen har jag hört ska vara nyttigare än de i mikron!

sv: Eller hur :)

Svar: Ja, men det är de såklart! Där bestämmer du själv vilka smaker m.m som du vill tillsätta medan de "färdiga" du köper i affären kan innehålla alla möjliga onödiga tillsatser! :)
Lii Ahlin

2014-04-16 | 17:21:31
Bloggadress: http://icanpikan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback