Tree

 

2 riktiga gråtfilmer

PS, I love you är en helt underbar film som man bara gråter, gråter och gråter till, massa floder, genom hela filmen! 
Kända skådespelare: Hilary Swank, Gerard Butler
 
Filmen handlar om Holly och Gerry som har världens bästa förhållande tills Gerry dör utav en hjärntumör. Detta får Holly att stänga ute sig från omvärlden till hennes 30-årsdag då familj och vänner överraskar henne (där får hon också ett brev som Gerry skrivit till henne). Detta är en början på flera olika brev som alla avslutas med meningen (PS, I love you). Dessa har Gerry skrivit till Holly innan han dog för att få henne att kunna gå vidare utan honom.
 
The notebook är min absoluta favoritfilm (efter hitta nemo), denna filmen kan jag se alla dagar om året, oavsett om jag mår dåligt eller bra, om jag är glad eller ledsen, i alla lägen eftersom att den är ett sådant mirakel!
Kända skådespelare: Ryan Gosling, Rachel Adams.
 
Filmen handlar om Ally och Noah som träffas på ett tivoli som unga och de blir genast förälskade (trots att Ally inte i första taget vill visa ett intresse för Noah). De umgås hela sommaren (trots att Allys familj inte samtycker) därför flyttar Ally ifrån byn där Noah bor. Efter några år korsars deras vägar igen och trots att Ally är förlovad och snart ska gifta sig så kan man inte undvika att se gnistorna mellan paret.
 
Har du sett någon utav dessa?
 
 

Förverkliga sina möbeldrömmar

 (Källa)
Nu när jag hade tänkt att söka in till Art Collage istället för att direkt studera på konstfack (för att sedan i slutändan bli inredningsarkitekt) hittade jag en otroligt intressant artikel. (Art Collage kommer jag i så fall gå på ett år uppe i Göteborg, men för att inte ta något för givet redan nu så ska jag göra mina arbetsprover. Arbetsproverna för designutbildningen är följande:

Du skall lämna in två monterade arbeten på kartong i A-3 format. Anvisningar för dessa ser du längre ner. Glöm inte att skriva ditt namn på baksidan av arbetsproverna.

"Du ska göra två av de tre följande uppgifterna (du väljer själv vilka).

 • Teckna av en möbel som du tycker om. Du får använda valfri svartvit teknik som blyerts, kol, tusch eller penna.
 • Gör ett collage på temat hemkänsla. 
 • Måla i valfri teknik en bild av ett stadslandskap. Du får använda valfritt material men måste arbeta i färg.")
För att sedan då få lite inspiration till detta så började jag söka på internet efter "ritade möbler", då kom jag fram till denna otroligt intressanta artiklen!
Det är alltså någon som först har bara skissat på en möbel och sedan har någon förverkligat dessa möblerna genom att göra dem exakt som på bild, i ståltråd. Snacka om överskridande konst, vilken idé!
 
De ser nästan ritade ut ellerhur?
 

Livin' the dream

Berättade ju för er att tidningen var här igår, intervjuade oss skådespelare/regissörer och filmade lite. Här är lite smygtittar ifrån våran fantastiska pjäs. De som blir intervjuade är Oliver och Tove ("T", som jag brukar skriva om) båda går i min teaterklass. Vi är dessutom med i tidningen idag, sydöstran, men jag har inte fått tag på den tidningen än, så fort jag gör det så ska jag givetvis lägga ut den på bloggen eftersom att jag själv är med på storbild! 
 
Vi kan absolut inte bärga oss själva, vi vill spela teater nunununu! Klockan 13:00 och 19:00 är det dax!
 

bryt ett ben!

Lite bilder från dagens genrep. Idag hade vi två genrep som sagt, ett genomdrag för att gå igenom hela pjäsen, se så att det inte var några frågetecken om vad vi skulle utföra och för att se så att texten satt. Sedan lite senare på eftermiddagen så hade vi ett öppet genrep med publik för att få känna lite på hur det skulle vara att visa pjäsen för människor innan premiären. Det gick otroligt bra trots lite tekniskt strul, men jag satte båda mina monologer galant! (Ja, jag har två stoooora monologer i pjäsen, sjukt roligt men så otroligt nervöst!) 
 
Föressten! Tidningen kom och intervjuade oss idag! Så vi är nog i tidningen imorgon (sydöstran) samt i video på deras webb eftersom att de filmade lite när de var här. Ska hålla utkik för att se om jag kan lägga ut något på bloggen!
 
Nu har jag så otroligt ont i huvudet, är trött och allmänt grinig. Det är nog för att man har behövt vara så fokuserad hela tiden idag. Jag ska gå och lägga mig så att jag är pigg, frisk och fit till premiären i morgon. 
Galet taggad är jag!

Veckans blogg utsedd!

För att komma till hennes blogg - tryck på bilden ovanför!
Beskrivning: Tjejen som driver bloggen är 2 barns mamma och i hennes blogg får ni ta del av hennes vardag. Hon lovar i sin profil att berätta om hennes och hennes familjs utlandsresor och eftersom att hon älskar att fotografera så är detta en väldig livfull blogg. Besök gärna henne! :)  
 
Vill du också bli veckans blogg? Klicka dig till detta inlägget, här!

Premiär imorgon!

Det är helt sjukt.. Att det bara har gått så fort..! Imorgon har vi premiär på våran slutproduktion "Jailbirds". Känns som om det var igår jag bestämde mig för att jag skulle gå estiska programet teater... Idag har vi två grenomdrag utav pjäsen, ett för oss själva och ett för öppen publik. Pjäsen kommer att ha 4 riktiga föreställningar 3 för skolklasser och en för allmänheten. Pjäsen är 1 timme och 15 minuter och manuset är skrivet utav Patrik Gullbing. Det är sjukt. Jag är så förväntansfull, så nervös, så spänd att jag kan dö! 
Pjäsen är så bra, manuset är kanon, scenografin är otrolig och vi skådespelare är helt enkelt bäst och bättre än vi någonsin har varit. 
Jag kommer berätta mer i veckan om hur det gick (om jag hinner blogga) mellan någon utav föreställningarna. Nu ska jag plugga manus som tusan och sedan gå till skolan för genomdrag!

Roadtrip to Kalmar

Va? Var inte denna tjejen iväg nyss? Häromdagen för att vara exakt? Jo, ni har rätt.. Jag var ju faktiskt på hotell i Malmö i början på veckan och jag skulle egentligen till Göteborg idag. Men det är ju trots allt lov och eftersom att jag kom på att det inte alls är länge tills jag ska på studentbalen så drar jag till Kalmar bums för att leta efter den perfekta balklänningen (som jag inte lyckades hitta i Malmö....)
Vet ni vad? Jag är galen som åker iväg 3 dagar innan premiärdagen utav min pjäs. Jag borde vara hemma och öva repliker! Tror ni inte att jag glömde manuset hemma också? Härligt.. Way to go girl! 
Det fixar sig.. Det gör det alltid...

Mitt allra första "Nej"

Härom året gick jag på min andra audition. Redan då hade jag varit huvudperson i en kortfilm, dansat för över 150 personer och trots allt fått vara med och publicera en utav mina noveller i en bok. Livet var på topp och jag bara visste att jag skulle få en utav rollerna i musikalen Grease. Jag var väl förberedd. En monolog och ett sångstycke skulle man framföra. Monologen kunde jag som en dans på rosor och låten lät riktigt, riktigt bra i mina öron.
Jag kom till auditionen och jag var sist ut den dagen (för att jag var så otroligt nervös). Monologen gick suveränt, precis som jag ville! Men låten var lite värre (jag hade ju trots allt aldrig hört den innan detta), jag tappade bort mig men hittade snabbt rätt text igen.
Jag var trots sången nöjd med min audition och var helt säker på att jag skulle få en roll! Det gick en tid och jag och min kompis blev aldrig uppringda.. Till slut fick vi ett mail där de stod att de inte behövde oss. Så där var det, på en dataskärm, orden som skulle göra så otroligt ont, Mitt Allra Första "Nej, du kom inte med, tyvärr!" (Sen kan man ju alltid glädja sig lite med att denna uppsättningen av Grease aldrig blev uppsatt då de inte hade haft rättigheter till manuset..)
 
Det första "Nej"et är det värsta.. Nu gör det ingenting längre. Jag har i mitt liv inte hunnit vara på sååå många auditions än (eftersom att jag trots allt bara hållt på med skådespeleriet i mindre än 3år) men jag har ändå lärt mig lite saker på vägen, som kan vara bra att veta:
 
1. Planera tiden väl. Detta är jätte viktigt. Har du fått en monolog eller en sång? Öva, öva, öva! Har du inte fått något att öva på? Förbered dig mentalt. Det är varken kul för dig eller för personerna som ska bedöma dig om du kommer till dem oförberedd. Det är både pinsamt och gör det hela mycket jobbigare.
 
2. Det är okej att vara nervös! Tro mig, alla som sitter i det där väntrummet är inte jätte säkra på vad de ska göra. Majoriteten av de som söker är alltid nervösa och om du också är det, tänk att du inte är den enda! Du gör trots allt detta för att det är kul och då är denna nervösa-känslan en bra känsla!
 
3. Gör ditt bästa. Jag hade nog inte behövt ta med denna punkten egentligen, men hur det än går på auditionen så kan du alltid tänka efteråt att "Jag gjorde mitt bästa, jag kunde inte gjort något mer" om du gjorde det och då är det en skön känsla, en befriande känsla!
 
4. Va positiv, trevlig och våga skratta! Trots att du är nervös, glöm aldrig bort att vara positiv och trevlig! Människor vill jobba med människor som vågar ta "tjuren i hornen" och göra saker som man egentligen är rädd för. Så va positiv, va trevlig och våga skratta! 
 
 
Och om du inte får rollen eller jobbet. Va inte sur eller otrevlig mot dem för det! Om du fortsätter vara trevlig och var trevlig på auditionen kommer de komma ihåg dig som den där trevliga personen och då kanske de ringer upp dig för en annan produktion!
KOM DESSUTOM IHÅG, att ETT "Nej" är ingenting. Du kommer få många nej om du ska jobba dig upp till toppen. Efter ett tag så kommer du inte ens märka de där nejen som kommer allt oftare. Tänk att på 10 gånger får du kanske 9 nej och 1 ja. Ja:en kommer sakta men säkert!
Bild på mig och joline från barnpjäsen "Dummerjönsa" som vi spelade för barn år 2013.
 
 

4 bilder som får mig att längta till sommar

Åh, hade inte sommar varit härligt att ha nu? Eller är det bara jag? Jag är så trött på allt slasket ute, allt regn, elände ute på gatorna. Jag vill kunna gå ut i min fula sommarklänning, osminkad utan att folk kollar på mig som om jag snart skulle dö. 
 
Jag vill ha sena sommarkvällar, bad och sol med mina allra bästa vänner. Ha en sommarromans, flörta omkring. Spela volleyboll, äta melon på stranden. Fånga maneter, fånga fiskyngel. Köra runt kusin i vagnen runt hela ön. Ha oändliga utomhus fester som aldrig tycks sluta trots att dagarna går förbi i rasande takt. Det vill jag ha nu! 

Längtar inte ni till sommaren?

Bli veckans blogg v.8

Tycker att det är dags att köra igång veckans blogg igen, det var ju så populärt förut så, nu så! :) 
 
För att vara med i veckans blogg och visas för över 250 personer dagligen (i min meny), gör då såhär:
- Kommentera "Jag är med" i detta inlägg
 
För extra chans att vinna:
+ Följ Lilla Lii via bloglovin
eller
+ Gilla Lilla Lii på facebook
 
Delta, delta delta! Vinnaren utses på söndag 15:00

Roadtrip to malmö

Hej hallå på er! 
Jag har inte bloggat på 3 dar nu, vilket har sina anledningar.. Det är nämligen så att jag behövde en liten paus ett tag från allt så jag, mammi och bror åkte iväg och bodde på hotell i Malmö. Det var välbehövligt, så man slapp tänka på produktionerna, läxorna, alla måsten helt enkelt. Superskönt! Shoppade inte så mycket eftersom att ekonomin är lite jobbig just nu med alla studentgrejen, men några inköp blev det allt, självklart ska ni få se det också!
 
Har ni också lov nu? Vad ska ni göra på erat lov?
 
Btw, här nedanför kan ni se de senaste bilderna från min instagram. Ser det inte superbra och superskönt ut?

Found your favorite blog!

KLICKA PÅ LÄNKARNA NEDANFÖR, KANSKE HITTAR DU DIN NYA FAVORITBLOGG?
HANNIZON MIZCA HJJONSSON ROBINNS MEGAPIXELL WAHHLGREN VENDELAFALT SOFIIAEKLUND
Och till er som inte fick en länkning denna gången, det kommer alldeles strax en till chans för er att synas inför 250läsare om dagen, så stay tuned!
 
 

Dress me

Mobilskal Dreamy Triangle - Från Madlady
Homiés Grå tröja - Från Alicias 
Svarta Stuprörsjeans Skinny Bitch - Från Madlady
Vogue Beanie - Från Madlady
Vita converse låga - Från Converse
 

Återträffen

Var och kollade bio idag med M och T, återträffen fick det bli. Någon som har sett den?
 
 
Jag vet egentligen inte vad jag ska tycka exakt om den här filmen. Är den as bra eller helt urkass, eller kanske genialisk? Jag kan verkligen inte bestämma mig, men en enda sak är jag bestämd med, den här sortens film platsar inte på biografer.
 
VARNING FÖR SPOILER!!! (behövs veta för att kunna diskutera filmen)
Filmen handlar om konstnären Anna Odell som till en början blir bjuden på en klassträff från hennes klass i nian, eftersom att hon under dessa 9 åren i grundskolan blev mobbad så tar hon här till med alla knivar i högsta hugg och ställer klasskamraterna mot väggen och anklagar dem för massa olika saker vilket resulterar i att hon blir utslängd ifrån festen. 
Det visar sig sedan att allting var riggat och det inte var en äkta klassfest. Klassfesten är ett projekt som Anna har startat upp och iscen satt, eftersom att hon aldrig blev bjuden på hennes riktiga klassfest. Hon tar kontakt med sina gamla klasskamrater för att hon vill visa dem filmen och visa för dem hur det kanske hade sett ut om hon hade fått komma till den här klassfesten.
 
Detta är en väldigt bra film som sagt, samtidigt som den är urkass. Den är väldigt tänkvärd, med bra skådespelare men känns mest som en dokumentär och ingen biofilm.  Jag skulle vilja göra samma sak mot mina gamla klasskamrater, ställa dem mot väggen sådär, fråga varför de sa de sakerna som de sa till mig, fråga varför de frös ute mig och mobbade mig. Denna filmen berörde mig eftersom att det som berättas har jag också varit med om. Jag tror att många kan relatera till den därför att det är såhär varje svensk skolklass ser ut tyvärr..
 
Vad tyckte ni om filmen?
Follow on Bloglovin

Hej och välkommen!
Du har kommit till träningsbloggen LillaLii.se. Bloggen som blandar kultur med träning.

Jag som driver denna bloggen heter Lii Ahlin. Jag är en kulturgalen tjej som främst älskar att träna och spela teater, men även att fotografera och skriva. Lii är en sådan tjej som när hon väl har bestämnt sig för någonting så går det inte att stopppa henne, hon slutar inte förens hon fått det hon vill uppnå. Ni får följa mig genom vått och torrt; på mina galna, spontana roadtrips ut i världen, på mina konstiga, tappra försök att åstakomma något i köket och mot vägen till att bli vuxen. Allt detta blandas med vardagssaker såsom gympass, löparrundor, kostutbildningar och mycket, mycket mer! Hoppas det smakar!


www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!  2013
  Juli
  Augusti
  September
  Oktober
  November
  December

  2014
  Januari
  Februari
  Mars
  April
  Maj
  Juni
  Juli
  Augusti
  September