Keep dreaming

Denna bilden tog då vi tog studentbilderna häromdagen. Dessa sista dagarna har inte alls haft fint väder och det kommer väl förmodligen regna på balen som vi ska på fredag. Riktigt tråkigt. Mamma har iallafall sytt upp klänningen nu så fin kommer jag väl vara iallafall! Vad tycker ni om bilden? Jag är faktiskt rätt nöjd men vet som vanligt inte vilken utav dessa som är finast. Vad tycker ni?

Redigerad/Vanlig/Svartvit?

Inget mjöl hemma men rösträtt har jag!

Vaknade upp och tänkte idag ska jag bannemej göra världens godaste, nyttiga pannkakor, tror ni inte att vi har slut på mjöl? så då fick det bli vanlig tråkig frukost igen. Usch det förstörde verkligen början på denna dagen. Någon som vet ett nyttigt, gott pannkaksrecept som inte innehåller mjöl?   

Idag blir det iallafall en runda till gymmet och sen ska det bannemej röstas också. (Om man då ändå visste vad man skulle rösta på) Första chansen att rösta i sitt liv och man har ingen aning. Det känns bra, då har verkligen partier gjort sitt jobb. Jag är inte så intresserad av politiksnack, kan vara därför. Jag fick iallafall reda på att de sista jag skulle rösta på vad Sverige Demokraterna, precis som jag trodde. Får fundera lite på vad jag ska rösta på innan jag gör det eller kanske röstar blankt, vem vet. 
Vet ni som jag inte vad ni ska rösta, gör EU-valkompassen!
 
Såhär kände jag idag när mina familjemedlemmar glömt att köpa mjöl. Haha

Studenten är snart här!

Fotografi av My Andersson. 
Finns inga ord som kan säga hur mycket jag älskar er och hur mycket jag kommer sakna er. Ni får nöja er med det. Det här är en utav bilderna som My tog i förgår. Helt underbara.
 

Sluta kritisera andra - och dig själv

Jag är inte perfekt. Du är inte perfekt. Ingen är perfekt. Ändå så strävar alla emot att bli perfekta och försöker få världen (genom exempelvis sociala medier) att tro att allting är perfekt. Allting är inte perfekt och enligt mig finns det inte heller några "perfekta tillfällen" som folk så ofta pratar om att de vill ha. 
 
Om då ingen/inget är perfekt varför kritiseras då människor utav andra för att de anser att man inte är perfekt? Är inte det dumt? 
Har en del aldrig hört ordspråket "Kritisera inte andra förens du själv är perfekt"? Då kan man dra slutsatsen att man aldrig borde kritisera någon annan eftersom att man aldrig blir perfekt själv. Alla har vi några lik i garderoben. Alla har vi våra egna brister och tro mig, vi vet om dem och vi kritiserar oss själv för dem. 
 
Det jag egentligen ville få ut med detta var att jag ville säga:
Sluta kritisera andra, för det gör inte dig själv bättre - Sluta med att kritisera dig själv, för det gör dig inte bättre heller.
 
Har ni andra åsikter så vill jag gärna höra dem. Kram!

Porträtt - Konfirmation

Nu har min yngsta bror Simon också blivit konfirmerad. Säger som Johan Glans, är inte konfirmationskorten det omanligaste fotot man har på sig själv? Nu får man vänta ett tag tills nästa konfirmation eftersom att lilla kusinen Tilda har några år kvar tills dess. Det är nästan lite sorgligt att alla syskonen i min familj har blivit så stora nu. Det sorgligaste är väl att jag som är störst utav syskonen är minst och brorsorna bara växer och växer på längden. 
 
Är det någon mer som har det såhär, att ni är störst fast minst samtidigt? ;)
 

"Hogwards will always be there to welcome you home"

Lite bilder som jag tog då jag och några kompisar var på Harry Potter Museet som ligger utanför London. Snacka om att vi hade nostalgi när vi var där och man grät mer än en gång kan jag säga. En dröm som blev sann. Här kommer första högen av bilderna! 
Diagongränden
Den riktiga flygande bilen
Vi fick lära oss trollformler och utföra dem, precis som i boken och filmen
Jag har varit hemma hos Harry Potter!
Hogwards i miniformat (faktiskt riktiga Hogwards)
 
 
 
 
 
 

Sneakpeak

Ni vet ju inte riktigt om det men jag sitter och filar på ett nytt utseende till bloggen. Har blviit så trött på den gamla på sistone, så otroligt tråkig. Jag vet inte riktigt om jag är nöjd med den nya och jag kanske fixar till lite i efterhand men här är en sneakpeak! Den nya designen kommer förmodligen upp någon gång i nästa vecka!

Full av liv - och gråt

Såhär känner jag mig idag. Lite galen, vild kanske. Full av kärlek och liv och gråt förståss.

Det blev en gråtlektion på teatern idag. Sista riktiga teaterlektionen på gymnasiet. Det var känslosamt. Jag och mina vänner har varit med om mycket tillsammans, genom svåra och underbara stunder har vi varit där med varandra. Det sista övningen vi skulle göra tillsammans var den här. Vi skulle stå två och två med näsorna mot varandra, sedan ska den ena blunda och tänka på en person som man verkligen avskyr. Sen ska man öppna ögonen, fortfarande tänka personen framför sig och säga "jag hatar dig". 
Vi gjorde samma sak med "jag älskar dig" och tänkte på en person som betydde jätte mycket gör en själv. Sen bytte man roller. 
Och det här var så känslosamt, Man bara grät och grät och grät och det var svårt att säga just dessa sakerna som betyder så himla mycket. 

Jag kommer sakna min fina teaterklass, så galet mycket. Tre år, kan ni tänka er. 

Hair inspiration

Hade tänkt att göra om håret innan studenten och magaluf men jag vet inte riktigt hur. Just nu har jag ju blondt hår med en enormt ful utväxt, måste göra någonting åt det. Jag tänkte att istället för att vara helblond som egentligen är rätt tråkigt och dessutom inte passar till mina ögonbryn så tänkte jag att varför inte göra en liten ombré? Precis som Lauren Conrad, hennes hår är snyggast på bilden till längst till vänster tycker jag. 
Vad tycker ni om ombré och tycker ni att jag ska satsa på att göra en?

1 mil avklarad

Ni får en bild på mig från i morse. Min nya sportbh är bara att dö för, så galet snygg till solbrännan!
Sprang igår en mil igen. Galet vilken adrenalinkick man får utav att springa. Skulle egentligen sprungit göteborgsvarvet igår som det var planerat men eftersom att jag inte tränade regelbundet på springandet under hösten så kändes det rätt meningslöst att ens försöka så jag siktar på nästa år istället! Vet ni föressten att en person dog utav att springa göteborgsvarvet igår? Helsjukt.

Skärrad så in i norden

Jag är skakig, rent av skärrad kanske. Jag har kört min första sträcka på vägen, för första gången i hela mitt liv. Jag tror att en del kan känna igen sig i det här. Skakiga händer, andningen i halsgropen och den pirrande magen samt den förvirrade och stressiga hjärnan, men jag nailed it. Jag var grym och efteråt kände jag mig oslagbar. Sån adrenalinkick! Att jag hade säkert femtio motorstopp kan vi utesluta tycker jag.
 
Bilden här under visar bilen jag förmodligen kommer få av pappa när jag klarat körkortet. Det är mycket att sikta emot och känns som om bilkörningen blir lite intressantare om man får en bil efteråt!
Någon mer än jag som håller på att övningsköra? Hur långt har ni kommit i övningsköringen i så fall? 
 

Visste du att...

Mjölk innehåller lika mycket kalorier som Coca Cola.  Mellan mjölk innehåller 45 kcal och coca cola innehåller 42 kcal per 100gram. Detta betyder inte att du borde byta ut mjölk mot läsk eftersom att läsk i princip bara innehåller socker. 
 
Det är bättre att träna på tom mage. Ja, det är sant. Det är bättre att träna innan du har ätit din frukost på morgonen. Du kan därav bränna upp till 20 procent mer. Se bara till att dricka vatten!
 
Streching innan träningen gör att du känner dig svagare. Man ska inte strecha innan eftersom att om du gör det kan du känna dig svagare och svajigare. Genom att skippa streching innan minskar du risken för skador och maximerar träningen. Strecha istället efter.
 
Man visst kan träna om man är sjuk. Många tror att man inte kan träna (eller tar det som en ursäkt) när man sjuk men om det är så att symptomen är ovanför axlarna (ex förkyld eller krasslig hals) så är det inget problem. Se bara till att ta det lugnt. Lugn träning är hur bra som helst.
 
Tacokryddmix innehåller lika mycket socker som Coca Cola. Tacokryddmixen ska primärt inte anses vara en "krydda" eftersom att det är rent druvsocker och stärkelse. Per 100gram torrvara får du i dig 50gram socker och det är lika mycket som du får i dig från 1st 50cl coca cola.
 
Var det något utav det här som du inte visste?
 
 
 

Smarrigt värre!

Gurka - Purjolök - Rädisor - Kyckling - Tortellini - Melon - Paprika
Denna måltiden var så god och välbehövd! Har kört två pass idag. Ett direkt efter skolan och ett senare. Det första jag körde var inriktat på rumpa och på andra gick jag på ett indoorwalking pass. Välbehövligt! 

Jag tycker att det är så svårt att veta hur mycket kalorier maten innehåller när man inte tillagar den själv. Är jag den enda som tycker såhär? Hur gör ni som räknar kalorier när ni är på resturang tillexempel?
Känns så onödigt att göra egen mat bara för att kunna räkna kalorierna när mamma redan har gjort mat till en.
Ni som tränar regelbundet, Räknar ni kalorier?

Favoritfrukost - Is-smootie

Jag har aldrig riktigt gillat frukost. Det känns så konstigt att äta på morgonen, dessutom har jag inte tid. Jag äter hellre sen lunch än frukost, men smootie har faktiskt fått mig att ändra mig. Bär mixat med naturell yoghurt är supergott. Speciellt om bären har is runt omkring sig, då blir konsistensen på smootien mer fast och det blir nästan som sorbet istället. Super gott!
 
Vad brukar du äta till frukost?
 

En fot in i teatervärlden

Bilden är från vår senaste produktion. "Med Vänlig Hälsning A.L"
För att komma till statist.se klicka på bilden eller här.
 
För ett tag sen registrerade mig på statist.se. Jag kände att om jag ska flytta upp till Göteborg till studenten så kan jag lika gärna börja att söka lite ströjobb där och eftersom att jag älskar teater så råkade jag ramla över denna sidan. Statist.se är en sida där du kan se olika skådespelaruppdrag. En del är skådespelare för en hel serie, en del för reklamfilmer och en del är statistjobb. Det fanns en rad olika jobb som man kunde söka och jag ska definivt börja med detta så fort jag flyttar, för de mesta jobben finns i storstäderna! Om du är intresserad av teater, kika gärna in på sidan också: här.
 
Notis: En statis är en skådespelare i en liten och ofta stum roll i film, TV eller på teater. En statists främsta uppgift är att ge liv åt bakgrunden på scenen eller i en film.
Follow on Bloglovin

Hej och välkommen!
Du har kommit till träningsbloggen LillaLii.se. Bloggen som blandar kultur med träning.

Jag som driver denna bloggen heter Lii Ahlin. Jag är en kulturgalen tjej som främst älskar att träna och spela teater, men även att fotografera och skriva. Lii är en sådan tjej som när hon väl har bestämnt sig för någonting så går det inte att stopppa henne, hon slutar inte förens hon fått det hon vill uppnå. Ni får följa mig genom vått och torrt; på mina galna, spontana roadtrips ut i världen, på mina konstiga, tappra försök att åstakomma något i köket och mot vägen till att bli vuxen. Allt detta blandas med vardagssaker såsom gympass, löparrundor, kostutbildningar och mycket, mycket mer! Hoppas det smakar!


www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!  2013
  Juli
  Augusti
  September
  Oktober
  November
  December

  2014
  Januari
  Februari
  Mars
  April
  Maj
  Juni
  Juli
  Augusti
  September