Håll kvar vid drömmen

Det finns många som frågar mig hur jag orkar med varje dag, hur jag orkar le och skratta trots att minnen och människor drar ner mig hela tiden. Ett svar på denna frågan är Håkan Hellström. Hans tal till sin publik på Peace&Love i borlänge 2011, kan jag utantill. Varför? För att jag lyssnar på det talet varje dag, det är det talet som får mig att orka med varje plågsam dag och varje lätt dag också för den delen.
Det är viktigt att hålla kvar vid drömmen, det är kanske viktigare än någonting annat. Har du en dröm? Håll fast vid den! 
 
 
Vill ni höra talet? Lyssna på det här nedanför! 

Livet leker med mig, och jag kan reglerna.

 
Livet leker med mig och jag kan såååå lekens regler!
Livet kunde inte vara mycket bättre idag, solen lyser på mig! Allting är perfekt, finns ingenting jag skulle vilja ändra på och det finns ingenting som skulle kunna göra mig olycklig nu!
Positivt med mitt liv just nu:
Jag jobbar regelbundet, ströjobb, men cashen hovas in!
Kärlek, kärlek, äntligen kärlek i mitt liv igen! <3
 Jag fyller arton om 10 dagar! PARTY PARTY WOHO.
Jag fick en tid hos frissan dagen innan min stora fest, YEAH!
Teaterlektionerna går as bra och jag får mycket beröm varje gång. Jag är verkligen så sjukt jävla stolt över hur mycket jag har utvecklats som skådespelare och hur mycket som jag utvecklas hela tiden! GAH VAD BRA JAG ÄR.
Studentkryssningen är bokad!!!!!!!! (äntligen!) 
Mina vänner såklart, de är de underbaraste vännerna i hela världen.
Studentmössan beställd, WOHO.
Studenten om 260 dagar!
 
Kanske var det där leendet idag som gjorde mig så glad? Bekräftelse känns så skönt så det inte är sant. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tycker hon om mig? - På dejt

Eftersom att jag gjorde ett inlägg om "Tycker han om mig?" - på dejt, så får jag göra ett om hur man ser att en tjej gillar en när man är på dejt! 
(Det här visar hon när ni är på dejt)
Tycker du om en tjej fast du inte riktigt vet vad hon känner för dig? Det bästa svaret får du om du bara frågar henne! Men vi vet alla att det finns de tjejer som inte vågar berätta sina känslor rakt ut, trots att man frågar (och kanske istället ljuger hon), då kan dessa tipsen vara till din hjälp för att avgöra om hon är intresserad av dig när ni är på er dejt!
(Tänk på att i denna bloggen skriver vi alltid vad som är det vanligaste och inte just vad som är inviduellt för din tjej)
 
Tecken på att hon är intresserad av dig
Hon söker ögonkontakt - Hon vill visa för dig att hon tycker om dig, därför söker hon ögonkontakt med dig och vill bli sedd. Hon vill fånga din uppmärksamhet
Hon frågar saker och ger utvecklande svar - Detta är alltid ett gott tecken, hon vill veta saker om dig och hon vill att du ska veta saker om henne. Hon vill helt enkelt lära känna dig.
Hon har fixat håret lite extra, lockigt just idag? - Har hon fixat till sig lite extra inför er dejt eller ser hon ut som vanligt? Hon kanske har en annan ögonskugga? En extra fin klänning eller outfit? Om hon har fixat till sig lite extra än vanligt så är detta ett gott tecken, hon vill att du ska tycka att hon är snygg! Om hon dessutom tillexempel fixar till sitt hår, sin kjol, när ni är på dejt ger detta en ännu bättre signal. Hon vill vara snygg inför dig och hon vill att du ska tycka att hon är snygg hela tiden.
Han är nervös - Om hon pratar fort, kanske nästan lite förmycket. Hon pillar på saker på bordet medan hon pratar så brukar detta oftast vara ett tecken på att hon är nervös, (eller så är det tixs? Haha) om hon är nervös betyder det att hon vill göra ett gott intryck och hon vill att du ska tycka om henne. Om hon tappar fattningen om saker och ting är det ännu bättre.
Hon upptäcker småsaker - Om hon upptäcker småsaker på dig, tillexempel smulan vid din mun eller luddet på din tröja så betyder det att hon har spanat in dig. Om hon dessutom erbjuder sig själv att ta bort dessa sakerna så är det för att han vill ha lite kroppskontakt, vilket är bra.
Hon sitter med kroppen vänd mot dig - Sitter hon med kroppen vänd mot dig är detta ett bra tecken, hon vill alltså att du ska se honom.
Hon har flyttat dig närmre - Om du märker att hon har flyttat sin stol lite närmre bordet medan ni pratat, eller att hon har lagt sin hand lite längre fram på bordet, så är detta ett gott tecken, hon är intresserad av dig och vill gärna ha kroppskontakt.
Hon ler, fnissar och skrattar ofta  - Är det så att hon ler och skrattar ofta (och det låter inte tillgjort)? Då tycker hon om dig, ju oftare han ler och skrattar med hjärtat, desto bättre!
Hennes pupiller vidgas - Ja, det låter konstigt, men så är det med både män och kvinnor, vidgas våra pupiller säger det att vi har intresse för personen framför.
Hon ger dig komplimanger - Detta är ett gott tecken, om det verkar som om hon menar dem. (Hon låter alltså inte ironisk)
Hon pillar med sitt hår - Både män och kvinnor pillar/smeker sig nära sina sexuella zoner när de är intresserade av någon. För tjejer är det håret tillexempel, de pillar med håret. Eller att de lutar sig mer framåt (alltså för att visa mer av brösten), för killar är det helt andra saker som man gör.
 
Detta kan vara tecken på att hon inte är intresserad av dig
 
Hon korsar sina armar när ni pratar - Detta ger ett tecken av att hon inte vill ha dig närmre.
Hon medvetet undviker ögonkontakt med dig - Är man intresserad av någon så söker man oftast ögonkontakt, man vill helt enkelt bli sedd, men inte den här tjejen.
Hon ger korta svar och ställer inga frågor - Om så är fallet så vill hon inte att du ska veta någonting om henne och hon vill inte ha reda på någonting om dig heller.
Hon vänder ofta bort huvudet - Detta är ett solklart tecken på att hon inte är intresserad, detta ger alltså ett tecken på att han letar efter någon mer intressant i rummet ni befinner er i.
Hon sitter långt ifrån dig - Vilket alltså betyder att hon inte vill ha närkontakt med dig.
 
Kom ihåg! Alla tjejer är absolut inte likadana. Söker hon inte ögonkontakt med dig kan det bero på att hon är blyg. Med det är stor skillnad på att göra det medvetet och att göra det omedvetet. Du kommer märka på henne om hon gillar dig eller inte.
 

Varför blogga?

Vem inspirerade/uppmuntrade dig att börja blogga?

Den första personen som inspirerade mig till min första blogg som hette "www.soewp.blogg.se" var tinkerbella, jag ville fotografera som henne och visa vad jag kunde. Men allt eftersom så stängde jag ner den bloggen och skapade en massa andra bloggar, men jag har alltid tråkat ut mig på dem för de var så ointressanta. Nu har jag två bloggar, denna bloggen som jag skriver i mitt privat liv om och den andra LiiPhos som är min fotografi-blogg.

Inspirationen till denna bloggen var alla miljoner bloggar som jag någonsin varit inne på, och ingen ger stöd till unga och tips till dem hur de ska bete sig, en sån blogg ville jag läsa så därför skapade jag denna.

 

Hur väljer du ämnen att blogga om?

Jag väljer bloggämnen utefter vad ungdomar vill höra, vad de vill ha tips om och vad jag själv skulle vilja läsa om.

 

Utmana andra att svara! Vilka?

Jag utmanar alla som läser det här, eftersom jag tror att alla era läsare vill ha klart för sig varför ni bloggar! Gör detta nu bloggvänner :)


Teaterjobb - Bengt Holm

Igår gjorde jag ju ett teaterjobb! Som jag lovade er att jag skulle berätta om. Det var ett väldigt intressant jobb faktiskt. Jag och några andra skulle arbeta på en Realese-fest för boken "Ursäkta, var är kriget?", i den beskriver de dem otroligt härliga människorna som bodde (och kanske fortfarande) bor i Karlskrona. När man läser den boken så början man faktiskt gilla befolkningen och staden mer än vad man gjorde innan, vi har en historia som är värd att visa och att visa den genom en lärobok om befolkningen, man kunde inte gjort det på ett bättre sätt!
Iallafall så var våran uppgift under kvällen att gestalta Karlskronas olika profiler, Människorna som finns i boken. Det var en underbar uppgift och en bra erfarenhet, många människor var väldigt possitiva!
 
Bengt Holm, som jag skulle gestalta (Ja, det är faktiskt jag på bilderna...) Var som jag uppfattade det, en riktigt härlig, givmild och trevlig gubbe som på vardagarna delade ut post. Och när det var tillställningar med många bilar och parkeringar inblandade så var Bengt Holm alltid där för att styra upp parkeringskaoset. Pappa berättade även för mig att folk bara antog att Bengt skulle dyka upp, de hade ju inte anställt honom på något sätt, men han gjorde det liksom iallafall!
När det sedan gick mot Jul så var det så att man förr (vet inte om man har det längre...?) Hade en gran i nättraby, (en by utanför karlskrona, för er som inte vet) En gång så sprängde några ungdomar den och Bengt tyckte att det var så förfärligt, han till och med grät. Därefter så var det en granfight varje år mellan dessa ungdomar och Bengt Holm, skulle ungdomarna få spränga granen eller skulle Bengt Holm vinna?

Idag var det inte dig jag tänkte på när jag vaknade, utan honom

Idag var det inte dig jag tänkte på när jag vaknade, utan honom.
 


 
Man vet aldrig när livet bestämmer sig för att vända, för mig var det idag.  Idag är det en bra dag, jag börjar min första och enda lektion vid ett men ska in till skolan för att testsminka mig och prova utklädningskläder, för ikväll har jag ett teaterjobb, äntligen! 
Så mycket on detta teaterjobb kan jag inte berätta idag eftersom att det är hemlighetsstämplat till sju på kvällen. Men imorgon lovar jag att det kommer en bunt med bilder! Det enda jag kan säga är att jag ska vara gammal, en gubbe och i en Lantmännenoverall. Spännande! 
 
Vad händer för er ikväll? 

armar som bär mina minnen

Nu ska jag prata om något seriöst, allvarligt, skitviktigt och som är svårt för mig att säga och erkänna för mig själv. (för denna bloggen handlar såklart om att livet blir bättre, för alla, oavsett förflutet och det här är min historia) När jag var mindre, jag gick nog i 8, 9:an på högstadiet, så prydde jag mina armar med text. Sårbara texter och rivsår blandat mer skärsår. Jag skar mig, mer än jag borde, jag var inte värst men jag gjorde det. Varför? Svar: för att det kändes bättre, hade man sår som blödde så brydde man mer sig om det som blöder än det som gjorde ont inuti. Brydde sig inte mina nära och kära? Svar: Mina föräldrar visste ingenting och trots att jag har sagt det till dem så fattade de nog det aldrig på riktigt. En del av mina kompisar visste, andra förstod men blundade och resten insåg det bara inte. Jag är glad för de vänner och speciellt den där läraren som såg hur ont det gjorde i mig och som bad mig att sluta. Jag kan aldrig tacka er tillräckligt, tack.
 
Vad var det för texter då? Svar: allting. mest rap som sofijah, trofast, gmx och alla de där fina gamla artisterna.
Var du en så kallad emo? Svar: Kalla mig vad ni vill, jag kanske brydde mig då men nu betyder era ord ingenting.
 
Våren 2012 var sista gången jag gjorde det mot mig själv och jag ramlar aldrig någonsin dit igen. Och ska jag vara ärlig, så är jag idag stolt över mina ärr på handlederna, de är inte fula utan de är vackra. De påminner mig om en tid som jag klarade mig igenom. JAG KLARADE MIG, JAG LEVER IDAG OCH JAG ÄR STOLT. För det var någonting jag aldrig trodde, jag trodde aldrig att jag skulle komma ut därifrån levande.
 
Vad var det som räddade mig? Svar: Framtiden, livets gång. Gymnasiet. Hade jag aldrig börjat i gymnasiet just då så hade jag inte överlevt. Jag är glad över att jag gjorde det, att jag hann börja gymnasiet innan jag bestämde mig, för gymnasiet ändrade min livsuppfattning helt. Jag träffade de mest underbaraste människorna man kan tänka sig och trots att det har varit upp och nedgångar så har jag alltid haft de äkta vännerna vid min sida. 
 
Så återigen vill jag ge er det rådet. LEV SOM JAG. lev med tanken om att livet alltid blir bättre.

när man kollar på gamla bilder...

Just nu sitter jag och kollar på gamla bilder, (försöker sätta ihop ett bildspel som jag kan ha på festen med gamla miffade, fula bilder på mig själv) och bilderna är vackra och det är fina minnen, men gud vad lättad jag är.
Jag älskar känslan när man bara kollar på bilder och kan pusta ut och bara vara glad för att den tiden är förbi. Jag ser lycklig ut på det flesta och bilderna är fina minnen, men jag kommer ihåg hur sårad jag var inombords, hur ont det gjorde varje dag med att gå med alla känslorna inom sig. Idag är jag glad och jag ljuger inte för mig själv om mina känslor längre, alla känslor är så sanna nu. Jag var nere i skiten då, men nu är jag högre upp än någonsin, ett nytt kapitel. Med fina minnen bakom, men med en ännu ljusare framtid. 

Lev som jag, lev med tanken om att livet alltid blir bättre.
 
(Haha, gamla bilder som man inte visste att de existerade är bäst. På denna bilden är jag förmodligen så full man kan bli när man fortfarande kan stå upp. Såna bilder är bäst och slår ingenting.)


a little party never killed nobody

LOKALEN ÄR ÄNTLIGEN FIXAD. Fyfan vad skönt, att äntligen ha en lokal att ha festen i, har varit oroligt ända från start men nu är den äntligen fixad! Kan absolut inte säga vart den ligger eller visa några bilder efter festen har varit eftersom att jag vet att det är många som känner mig som skulle våldgästa då. BUHU. Men iallafalll, den är riktigt stor och högtalarsystemet slår absolut ingenting! Det kommer bli festa av alltså! Snart kommer inbjudningarna ut också, detta är femonemalt!
 
 

En värdig student?


Provade studentmössor idag och man kommer ju till den frågan, vad ska man skriva på baksidan? Svar: Jag vill inte vara originell, klarar inte av det. Så nu står det mellan de två faktum, ska man skriva "ligga?" Eller "#bitch" på baksidan? ;) 
 
Mina föräldrar kommer döda mig, men allvarligt talat, jag bryr mig inte :)

oj vad vanligt liv man kan leva då

Ibland är prinsessans dagar, bara helt enkelt vanliga. Det händer massvis, men det händer ändå absolut ingenting. Har varit rätt upptagen de senaste dagarna med läxor och massvis med arbeten. Jag har jobbat jätte mycket i photoshop de senaste dagarna både eftersom att jag gjorde ett fotojobb häromdagen och gör affischer till elevkåren just nu. Sen har jag fixat massa pryttlar och dekorationer till festen. yes, that's right, upptagen tjej!
 
Men nu till det roliga! Idag ska pappa och jag kolla på lokal till mitt sweet 18, festen som är om några veckor. (GAH, tiden går så fort och snart är 18årsdagen här!) Ska rusa nu, så måste sluta. Men jag hoppas verkligen att lokalen blir bestämd idag!
 
PS. kolla på bilden där uppe, på tavlan. Är våran lärare förvirrande eller vad? Skriver överallt på tavlan och sudda vet han inte ens vad det är för något. 
 

en fest utan musik är ingen fest

Som titlen lyder, en fest utan musik är ingen fest. Har suttit hela dagen med att välja ut det allra bästa, coolaste och fräckaste låtarna till min fest och nu har jag äntligen en spotifylista klar! Känns sjukt skönt, slipper oroa mig över att det inte blir någon musik på min fest nu. Här har ni den också!
 
 

hur dom än vill se oss gå med tunga steg

En sak är säker, vi två, vi brann.
Haha, sjukt kul att alla hade så grymt många åsikter om mitt "Kaffe-inlägg!" har fått minst 50 kommentarer på det, har bara inte hunnit svara på alla. Att kaffe kan väcka en sån debatt ;) Ni är underbara!
 
Hade en superskön kväll igår, var först med girlsen och så bestämde vi oss att "fan vi går ut och äter!". Det är något som vi fattiga studenter aldrig egentligen har råd med. Men man måste absolut få unna sig själv något ibland. Så vi gick till Harrys och åt en supergod Harrys Sandwish och så lite öl på det, inte jag. För som ni vet så är det några veckor kvar till jag också kan unna mig sånt! Bara maten gick på 149 spänn, superdyrt med supergott.
Lite senare träffade jag grymma linus och kollade på den svenska filmen "studentfesten". Superbra film, trots att den är svensk, helsjuk dock. 
 
Hade det jätte fint igår, älskar mina vänner till tusen. Hade ni en bra kväll? 
 
 
 

en fördel med att va skådespelare

En utav de bästa sakerna med att gå på ett teatergymnasium är alla pjäser och föreställningar man får gå på. Idag fick vi gå på en dansföreställning som de kallade Bartolomeo och framfördes av Carrasco Dance Company. Super duktiga dansare med verklig utstrålning och entusiasm för deras arbete. Den här föreställningen var verkligen unik och absolut inte lik någonting jag sett innan. Ibland slutade musiken helt och det var helt tyst i hela salen men dansarna fortsatte dansa, cool effekt om jag får säga det själv, det var annorlunda och grymt. Det bästa var nog att det var en mjölshow, alltså att man dansar och använder sig utav vetemjöl för att få effekter på scen, det gjorde showen mycket intressantare att kolla på. 

Får ni chansen att se denna så gör det, den var supergrym! 
Har du gått på någon dansföreställning någon gång? I så fall vad hette den och vad tyckte du om den?

ett socialt hjälpmedel

Jag tänker prata om kaffe idag, (av alla ämnen....?
Men jag kom på en rätt sjuk grej i somras när jag jobbade på sjukhuset, Kaffe är verkligen ett viktigt hjälpmedel till socialitet. Dricker du kaffe är du helt plötsligt mer social än en person som inte dricker kaffe.
Man frågar alltid folk, "ska du ha en kopp kaffe?" för att man antar att alla dricker kaffe, men man frågar aldrig någon ifall den vill ha läsk. Varför är det så egentligen? 
 
Jag själv dricker absolut inte kaffe, jag hatar kaffe. Men jag försöker absolut lära mig, för som jag sa, kaffe är socialt och när du börjar jobba blir nästan kaffe ett måste, så jag antar att alla måste lära sig!
 
Vad tycker du om kaffe? Är det ett socialt måste?
Follow on Bloglovin

Hej och välkommen!
Du har kommit till träningsbloggen LillaLii.se. Bloggen som blandar kultur med träning.

Jag som driver denna bloggen heter Lii Ahlin. Jag är en kulturgalen tjej som främst älskar att träna och spela teater, men även att fotografera och skriva. Lii är en sådan tjej som när hon väl har bestämnt sig för någonting så går det inte att stopppa henne, hon slutar inte förens hon fått det hon vill uppnå. Ni får följa mig genom vått och torrt; på mina galna, spontana roadtrips ut i världen, på mina konstiga, tappra försök att åstakomma något i köket och mot vägen till att bli vuxen. Allt detta blandas med vardagssaker såsom gympass, löparrundor, kostutbildningar och mycket, mycket mer! Hoppas det smakar!


www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!  2013
  Juli
  Augusti
  September
  Oktober
  November
  December

  2014
  Januari
  Februari
  Mars
  April
  Maj
  Juni
  Juli
  Augusti
  September