Celsius

 

mellanmål på resande fot

Risifrutti björnbär - Gurka - Grov macka med salamiost, ägg, salt och curry
Denna dagen alltså. Den började inte bra alls, mina strumpbyxor gick sönder (det enda paret jag hade kvar), jag råkar boka två körlektioner, löser sig, men måste köra dubbellektion, krockar nästan, börjar typ böla och nu ska jag till tandläkaren. 
Tur att jag ska till de bästa lite senare idag, Helsingborg med mina bartender-kompisar. Helgen kommer bli super, hoppas, hoppas, hoppas! 
Hur har er dag varit än så länge?
 

Vitamin Well

 
Jag tror att jag har blivit beroende av denna dricka. Jag har nu 4 stycken öppnade flaskor samtidigt. Varför jag älskar den här drycken är för att jag dricker så mycket hellre denna än en kopp kaffe (en flaska = en kopp kaffe), dessutom så fokuserar deras olika smaker på olika saker, exempelvis så gör Vitamin Well Reload (min favorit) att du blir piggare. Vitamin Well Focus gör att du kan fokusera bätre och defence ger dig alla vitaminer för att få ett bättre immunförsvar. Nackdelen är att en flaska innehåller 85 kcal jämfört med en kopp kaffe som bara innehåller 2 kcal eller vatten som inte innehåller några kalorier alls. Vitamin Well innehåller koffein precis som kaffe.
 
Vilken är din favorit dryck?
 

Mjölk: Nödvändigt eller bara gott?

(Repost)
Du kanske någon gång har undrat när du varit utomlands varför man inte kan få mjölk till maten eller varför den smakar så otroligt illa utomlands? 1. De dricker inte mjölk. 2. Det är oftast getmjölk som serveras, om det överhuvudtaget finns alls. Visste du att vi i norden dricker mest mjölk i hela världen? Nå, nu kanske du fått svar på dina ovanstående frågor, men mjölk är det nödvändigt eller helt enkelt bara gott?
 
Mjölk ska egentligen bara drickas utav barn, alltså de människor som växer eftersom att mjölk innehåller näringsämnen som är bra för skelettet. Man brukar också få höra att vuxna inte behöver dricka mjölk alls, vilket på svenskmjolk.se anser som icke sant (men de kanske bara är ett säljningsknep? om någon vet, kommentera då!) Men att vi i norden dricker så mycket är inte bra då allt fler blir laktosintoleranta idag.
 
Varför jag själv valde bort mjölk är en enkel fråga att besvara. Jag själv har druckit mjölk i hela mitt liv, det är praktiskt taget det bästa jag vet och någonting som jag drack varje dag, jag kunde dricka ett helt mjölkpaket, själv per dag! Men vet ni hur mycket kalorier mellanmjölk innehåller egentligen? 45 kcal per dl! Det innebär att du hade istället kunnat äta en riskaka och bli mättare, om man dessutom drack så mycket som jag, d.v.s 1 liter, 450 kcal. Det kan vara en hel måltid, nästan, beroende på ditt energiintag. Dessutom är det väldigt fattigt på protein (som man behöver om man vill bygga muskler) 3,5g/100g (jämför med tonfisk som innehåller 18g/100g) Det är helt enkelt inte värt det ansåg jag. Så nu dricker jag nästan bara mjölk en gång i veckan, ett glas.

Men ni avgör själva. Är mjölk nödvändigt eller bara gott?

Återhämtning

Rågbröd med leverpastej och gurka - Persika och passionsfruktskvarg med skivad persika 
Ett mumsigt mellanmål. Normalt så brukar jag inte äta bröd eftersom att jag inte känner att det är värt alla kalorier men det är ju bra eftersom att man känner sig så mätt efteråt och man förblir mättare längre om man äter mörkt bröd.
Persiko/passionskvarg är en ny favorit som jag har fått. Smakar ungefär som yoghurt men innehåller mindre kalorier och högre protein, perfekt som ett återhämtningsmål!
 
 

meal of the day

Det här var min goda frukost i morse! Dock såg den inte ut såhär från början då jag råkade svämma över den i micron. Så fick torka typ alla golv och alla vägger och ja, allt. Det sög ju. 
Dagen kanske inte började bäst men nu ska vi iallafall jobba i några timmar och sen får vi se vad som händer. Hoppas jag hinner med att gymma idag. Kram på er!

Att vara omogen och barnslig är inte samma sak

En del påstår att man är omogen om man är barnslig. Jag tror nästan att det är tvärtom, fast inte på det sättet. Jag tror att man kan vara mogen trots att man är jätte barnslig. Så länge man tar ansvar när det behövs får man vara hur barnslig man vill. Att vara mogen i mina ögon handlar inte om att växa upp eller ta barndomen ifrån en och att man måste sluta leka. Att vara mogen handlar inte om att klä sig rätt, sminka sig eller sluta med någonting man tycker är roligt. Att vara mogen innebär att inte lipa åt småsaker, ta ansvar när saker och ting behövs tas på allvar och förstå vad som är viktigt. Bara för att man är mogen så behöver det inte betyda att man ska sluta ha kul. Att vara mogen och barnslig är inte samma sak.
 
Med dessa orden sagda tänker jag förbli barnslig tills jag dör, för jag är hur mogen som helst, när jag vill det. 
Slänger upp en bild på mig och mina bröder från High Chaparall som vi var på för några dagar sedan. Där får man vara hur barnslig som helst och ingen vänder sig om. Om jag vill springa runt med min pistol och leka cowboy i mexico city så får jag det. Så länge jag inte grinar åt att jag inte får glass innan maten, då är jag helt plötsligt omogen igen. 
 

Nike Pro

Hejhej! Lite sega uppdateringar ibland här tycker jag, men det är jobbigt att hinna med både jobb, körkort och bloggen. Jajuste, jag har fått ett nytt jobb, det har jag inte ens berättat för er. Superkul har jag men lite jobbiga tider. Jag jobbar på ett väldigt ovanligt ställe och det är inte många som kan sätta det på cvt. Jag tänker nog låta er gissa! Jag kan ge er en ledtråd - mitt jobb har med något gott att göra. Rätt svar vinner en länkning i min blogg! 
Vad för slags ställe tror du jag jobbar på? 

Älskar förövrigt mina nya träningsbyxor från Nike, galet sköna och supersnygga!

EAT BREAKFAST.

Havregrynsgröt med jordgubbar - Fullkornsmacka med skinkost och gurka - Persika Paprika Gurka - Äggvita med curry och salt - 500 kalorier
 
Dagens frukost var himelsk, lik alla andra frukostar, jag förstår inte hur man inte kan äta frukost? Frukosten är ju den roligaste och godaste måltiden på dagen! Äter man inte frukost så är det ingen mening att träna alls anser jag. Ingen frukost = Inget resultat.
 
Vad har ni ätit till frukost idag?

favvis appar

En läsare frågade ifall jag kunde skriva ut vilka appar jag använder för att förbättra min träning. Det finns så många appar jag använder när det gäller träning men jag tänker ta upp de viktigaste, som jag använder varje dag och som för mig är mycket nödvändiga.
Alla appar finns tillgängliga på appstore.
My Fitness Pal är en utav de träningsappar som jag använder dagligen. Jag älskar den här appen eftersom att den kan hjälpa mig att hålla koll på hur mycket kalorier jag får i mig varje dag. Till skillnad från andra kaloriräknare kan My Fitness Pal scanna streckkoder från livsmedel för att få reda på exakt hur många kalorier ex en dl innehåller utan attt jag behöver skriva in något själv! Ger den 4 stjärnor av 5 eftersom att jag hade velat ha en app som kunde göra allting för min träning, dvs logga träningar utan att jag behöver skriva in något, räkna kalorier och inte behöva ha massa appar som kan anslutas till varandra.
 
Pacer är min mobila stegräknare som räknar varje steg jag tar varje dag - så länge jag har mobilen på mig. och eftersom jag är beroende av min telefon behöver jag ingen annan stegräknare. Denna appen har allting som jag vill att en stegräknare ska ha - och mer! Den hjälper mig även att sätta upp egna mål som att t.ex gå 10 000 steg per dag och påminner mig när jag har suttit stilla för länge. Ger den 5 stjärnor av 5 för dess intelligens.
 
 
 
RunKeeper, denna appen använder jag alltid till mina morgonlöpningsrundor eftersom att den räknar ut hur långt jag springer, på hur långt tid jag gör det, hur många kalorier som jag gör av med och vad min genomsnittliga tid ligger på (km/h). Man kan även se hela rundan man sprungit på en karta. Denna app går att ansluta till andra appar såsom My Fitness Pal exempelvis. Jag ger den 5 av 5 stjärnor eftersom att denna app har faktiskt ingenting som jag saknar, den är helt enkelt komplett och ett underbart komplement till träningen!
 
MapMyWalk använder jag som ett komplement till RunKeeper för att hitta nya rundor att springa/gå då jag gillar att röra mig på nya ställen och inte bara springa samma runda hela tiden. De flesta använder dock enbart denna eftersom att den har så många funktioner. Jag gillar den också men har på något sätt fastnat på RunKeeper som jag känner mig bekväm med. Jag ger denna 5 av 5 eftersom att den inte saknar några funktioner alls! Ett bra komplement till morgonlöpningen!
 
Vilka appar använder ni för att förbättra er träning?

Bodylicious på ett hotell med shoppingvy


Såhär ser min tillvaro ut just nu. Nerkrupen i en vitbäddad hotellsäng med boken "Bodylicious" av Sofi Fahrman & Julia Fors. Jag och mamma har flytt verkligheten lite och farit till Ullared där vi kan shoppa loss hur mycket vi vill (iallafall tills man får lite för ont i fötterna). Boken "Bodylicious" fyndade jag på Gekås idag för endast 60kr och hela boken är en hel träningsboost! Jag vill bara springa ifrån den här hotellsängen och göra några marklyft på något billigt gym i närheten. Har ni dåligt med träningsinspiration? Så köp hem denna. 
Nu ska jag fortsätta med andra halvan av den här boken, sen ska jag ha en underbar sömn i en underbar säng. Hoppas ni har en fin kväll!

Vad inspirerar er till att träna? 

Tänk att det har gått så fort..

Tänk att det har gått så fort... Det var en hel evighet sedan jag skrev här och fortfarande känns allt som detsamma, trots att jag har varit med på det största äventyret i hela mitt liv, så känns allting detsamma fast ändå så annorlunda. Jag har gått på bal, tagit studenten och utbildat mig till bartender på en fantastisk plats med fantastiska människor. Och allt detta inom ett halvår. Är det bara jag som tycker att detta är sjukt?
Och nu står jag inför ett så sjukt val att jag håller på att gå under. Vad ska jag göra härnäst?
Ni kommer iallafall få följa med på min resa, för nu börjar jag blogga igen! Vad vill ni läsa om?
Follow on Bloglovin

Hej och välkommen!
Du har kommit till träningsbloggen LillaLii.se. Bloggen som blandar kultur med träning.

Jag som driver denna bloggen heter Lii Ahlin. Jag är en kulturgalen tjej som främst älskar att träna och spela teater, men även att fotografera och skriva. Lii är en sådan tjej som när hon väl har bestämnt sig för någonting så går det inte att stopppa henne, hon slutar inte förens hon fått det hon vill uppnå. Ni får följa mig genom vått och torrt; på mina galna, spontana roadtrips ut i världen, på mina konstiga, tappra försök att åstakomma något i köket och mot vägen till att bli vuxen. Allt detta blandas med vardagssaker såsom gympass, löparrundor, kostutbildningar och mycket, mycket mer! Hoppas det smakar!


www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!  2013
  Juli
  Augusti
  September
  Oktober
  November
  December

  2014
  Januari
  Februari
  Mars
  April
  Maj
  Juni
  Juli
  Augusti
  September