Middag

Flintastek - Sockerärtor, gurka & majs - Kokta ägg med curry & salt
 
Middagen för idag. Med vatten till. Jag ska snart åka och träna hade jag tänkt efter jag har fotograferat bror min. Sen imorgon så ska jag på risktvåan.Jag är hur nervös som helst och har fruktat denna dagen sedan jag började öva inför mitt körkort. Jag är inte redo (men om jag får bestämma så blir jag aldrig det). Någon som har varit på risktvåan nyligen som kan lugna mig lite? eller berätta hur det gick till? 
 

waterfall

Vad är detta, undrar ni då? Jag vet att detta cirkulerar lite på internet (iallafall instagram hos fitnessintresserade personer) att man ska dricka i "burkar" istället för glas. Enda anledningen jag kan komma på är att min burk tillexempel är lika stor som minst 3 glas. Man ska alltså få plats med mer utan att behöva göra nytt.
 
Det man brukar ha i burkarna är smaksatt vatten utav olika slag. Det kan vara vatten med hallon/blåbär. Mango/Persika m.m.
Min waterfall-burk (som jag kallar den) innehåller vatten, is, citron, gurka och sallad. Det är supergott och jätte nyttigt!
 
 
Testa att göra din egen waterfall-burk och länka den gärna till mig. Vad skulle du vilja blanda i din waterfall-burk?
 

Antingen eller - Du väljer!

 
 

Lunch

Äggomelett med curry, salt, peppar, ost och salami. Paprika, persika, gurka och med drick-boljong till.
Mmh, detta fick bli dagens lunch. Var så länge sedan jag gjorde omelett nu så detta var extra smarrigt. Brukar ju oftast bara äta kokta ägg med curry och salt men detta kändes mer matigt och passade därav till en lunch.
 
 
 

rainy run

 

 

 

 


Wednesday Beauties: Body Lotion

Ny kategori (woooho!). Insåg när jag städade häromdagen hur mycket hud&hårvårdsprodukter jag faktiskt har och använder väldigt ofta så jag tänkte att jag kan väl rekommendera några utav mina favoriter. Den nya kategorin heter "Wednesdays Beauties" och kommer alltså vara skönhetstips på Onsdagar. Säg gärna vad ni tycker om den nya kategorin!
Nordic Cap, Body Butter Kiwi Lime. Denna är faktiskt inte en utav mina favoriter, används sällan men ligger ändå kvar i lådan. Den har en fräsch doft som inte alls är lika "tjejig" som de andra bodylotionen som jag visar idag. Den ger hyffsad mjukhet men det bra med denna är att den är så billig. Finns på maxi har jag för mig. och kostar inte alls 200kr som victoria secreten tillexempel. Ger denna 3 av 5 stjärnor.
 
Victoria Secret, Dream Of Kisses Pink Champagne & Apple, Hand & Body Cream. Det här är en ny favorit i min samling. Köpte den för några veckor sedan och har nog inte gått en dag utan den. Jag har alltid velat finna en doft som är väldigt "girly", tjejig och aldrig hittat den förens nu. Den har en väldigt tjejig doft som passar mig och är därför min everyday-wear. Man blir extremt mjuk av denna och återfuktningen/doften/mjukheten varar i flera timmar! (Till skillnad från andra victoria secret som doften går bort på mindre än en timme, bodymist t.ex.)
Ger den 5 stjärnor av 5 eftersom att jag inte har något som jag vill ändra. 
 
LdB, Royal Edition Creamy Lotion. Detta är en gammal favorit i min samling och som ni kanske ser så har jag klippt isär tuben för att få ut allt från den. Det kanske är helt fel att lyfta fram denna för er egentligen eftersom att LdB har slutat sälja den och absolut inte planerar att ta fram den igen. (Får nästan en tår när jag skriver det här) Tänker därav inte skriva för mycket, för vill inte att ni ska bli lika kär som jag i den. 
Royal som den heter, luktar den också. Den luktar kungligt, fräscht och samtidigt mjukt, dock inte lika tjejig som victoria secret utan på en behaglig nivå så att man kan använda parfym till. 5 av 5, no regrets, önskar så gärna att den såldes igen, då skulle jag köpt upp hela lagret.
 
Några utav dessa som du använder dig utav?

ProteinBOMB

Smootie med mango, jordgubbar och naturell yoghurt - Äpple med jordnötssmör - Ägg med salt och curry
 
Gårdagens frukost är inspirerad utav FitnessFredrik. Han har en blogg som du hittar här som är full utav användningsbara träningstips, men jag själv följer honom främst på instagram där han lägger ut sina alla sina fantastiska måltider. Man blir alltid lika hungrig när man kollar på hans instagram! Han har alltså gjort detta äpplet som är ett helt fantastiskt mellanmål. Jag som vanligtvis inte brukar gilla jordnötssmör bara älskade den här kombinationen! MUMMA!
 
Tycker ni inte att denna frukosten ser helt amazing ut?
 
 

man lär sig av sina misstag

Igår gjorde jag något dumt, något riktigt riktigt korkat. Man får ofta höra att om man tränar på tom mage så förbränner man mer/rätt saker och får ut mer av sin träning. Vad man inte får höra är att detta endast gäller på morgonen, innan frukost. Igår så var jag riktigt peppad på att gå på min brorsas match för att sedan bege mig till gymmet och träna Body Combat, vad jag inte tänkte på i all stress var att äta också. Jag var därav nära på att svimma flera gånger under passet och fick sätta mig vid sidan en stund för att inte kolapsa totalt (vilket jag trodde att jag skulle göra). Jag glömde helt enkelt att äta, vilket gjorde att min träning blev meningslös och snarare ohälsosam mot min kropp. Man behöver energi för att kunna förbränna, därför måste man äta för att träningen ska ge resultat. Man lär sig väl av sina misstag, så därför ska jag aldrig någonsin träna med tom mage igen - Om det inte är innan frukost!

frukost

 
Mmh, frallor, är inte det helt underbart?
 
Denna veckan har varit super. Har jobbat tre dagar i rad och övat på körkortet i två dagar. (Det här dumma körkortet, kan det inte vara färdigt snart?) Sen igår så var jag och några vänner på förfest som slutade med att det inte var någon förfest alls utan bara en drickkväll, rätt mysigt faktiskt. Förstörde dock hela lördagen eftersom att jag har sovit till nu ungefär. 15:00. 
 
Vad gjorde ni går?
 
 
 

Shape up mag: 5 fällor som står ivägen för din träning

Om jag får välja så läser jag ju helst den nya tidningen "Shape Up" som Frida Förlag ger ut. Det är en ny träningstidning som verkligen ger en den där lilla extra boosten till att träna. Den ger dessutom väldigt bra och nödvändiga tips. Jag tänkte därför dela med mig utav en artikel som de skrev i detta nummret. Alltså en variation av ett referat från artikeln "Ät dig i form".
 
 
1. Cheers!
Du skålar för mycket. Detta gör att fettet lagras eftersom att alkohol är en gift och då kämpar kroppen med att få bort giftet först. Inte nog med det, alkohol innehåller (som kanske ni vet) också mycket kalorier och vilka av er blir inte sugna på pizza på vägen hem efter krogen eller dagen efter? Försök att undvika alkohol när du tränar för att få resultat.
 
2. Du sover för lite/för mycket
I Shape Up's tidning tar de upp problemet "att sova för lite" eftersom att man inte orkar röra sig om man inte har energi i kroppen. När man sover så ökar fettförbränningen (ni har väl hört att återhämtning är det bästa för träningen?). Man ökar med andra ord i vikt om man inte sover. Därför vill jag ta med att det inte är bra att sova för mycket heller. Det finns faktiskt inga riktiga studier på att det kan vara farligt att sova för mycket, mer än att folk ofta känner sig slöa efter att ha sovit länge (en studie i usa visade att man har dubbelt så stor chans att dö tidigare om man sover längre än normalt?) 7 - 8 timmars sömn är alltså det ultimata oavsett.
 
3. Du stressar
Visste du att stress saktar ner din förbränning? Vid stress utsöndras kortisol (kortisol= ämne som lagrar fett). Så ta det lugnt istället, en del saker hinner du idag, en del någon anann dag. En sak i taget.
 
4. Du dricker för lite
Vatten, vatten, vatten, hur ofta glömmer man inte det? När kroppen får minsta tecken på att den börjar bli uttorkad så miskar ämnesomsättningen. Forskning visar att bara genom att dricka ett stort glas vatten så ökar du ämnesomsättningen med 30%. Varm vätska sägs vara bättre för kroppen eftersom att kroppen behöver varma upp kall vätska och för det krävs energi. Börja gärna dagen med te!
 
5. Du äter för mycket kolhydrater
Visst är pasta fabulous? Kolhydraterna är det som kroppen gör av med först när du tränar, När kolhydratsdepåerna är tomma så använder kroppen fett som energi och det är fettet vi vill ha bort. Alltså genom att äta för mycket kolhydrater så "når kroppen inte ner till fettet" och använder bara upp kolhydraterna. Välj hellre långsamma, naturliga och näringstäta kolhydrater om du inte vill utesluta dem helt. 
Källa: Shapeup magasin no.5
Bildkälla

Ett slag av kärlek - Läsarnovell

Juste, det har jag glömt att nämna. Jag blev ju vinnare för tidningen "Julia"s novelltävling innan sommaren och novellen har varit i Julia Sommar Plus hela sommaren över hela landet, men ni har ju inte fått läsa den än! (Rätt så häftigt ändå att jag fick en hel sida för mig själv i tidningen. Haha) Denna novellen gjorde jag speciellt för tävlingen och riktade mig därför till unga tonåringar, precis som tjejtidningen Julia gör. Valde dessutom att göra novellen lite kortare eftersom att jag kommer ihåg själv när jag var i den åldern att jag aldrig orkade läsa överdrivet långa alster. Rätt nöjd ändå! men allting kan alltid förbättras.
 
Ett slag av kärlek
Av Lii Ahlin
Julia kan inte fatta det. Där står de, utanför kiosken på Ölands mest besökta camping. Varsin glass håller de i ena handen och varandra i andra. De står och gullar som två nyförälskade brukar göra. Joel och vackra, sockersöta Klara. Joel ger Klara en puss mitt på munnen. Julia vill inte se mer, hon drar en djup suck som låter ända fram till kiosken. Joel hör det och vänder blicken mot Julias håll, deras blickar möts för en sekund sedan vänder Julia snabbt på klacken och springer ner mot havet.

"Men Julia!" Joel riktar blicken mot Klara. "Förlåt mig, stanna här. Kan du ta den" Joel räcker över glassen. "Jag kommer, jag ska bara springa efter.." Joel börjar springa i den riktning som Julia försvann. "JULIA! JULIA! Men stanna då!" Julia bara fortsätter springa. Sanden börjar kännas under fötterna och det blir allt svårare för båda två att springa. Joel och Julia har varit bästa vänner sen de var små och Julia har väl alltid känt lite extra för Joel trots att hon aldrig vågat erkänna det för någon någonsin, inte ens sig själv. "Men Julia, snälla, stanna."

Julia stannar tvärt.

"Varför det? Varför ska jag stanna?"

"Ja, så vi kan prata om det här..." Julia svarar inte. "Julia, jag orkar inte med att du ska vara sur på mig hela tiden. Kan du snälla säga vad som är fel? Hallå? Julia, hör du mig?"

Julia sätter sig ned på en sten som ligger halvvägs nergrävd i sanden. "Men snälla, söta Julia. Kom igen!"

Hon svarar fortfarande inte  och nu börjar Joel bli riktigt förbannad så han skriker rätt ut:

“Julia, på riktigt, är du kär i mig eller nått?!”

Julia tittar bort. Det blir en lång, jobbig tystnad mellan dem.

“Det här är ju helt sjukt!“ Utbrister Joel och sparkar på en sten som ligger i den ljusa sanden.

“Ja... men jag kanske är kär i dig då!” Joel blir förvånad, vänder sig om och ser Julia i ögonen, det svaret hade han inte väntat sig. “Är det något fel på det?!” Julia reser sig upp i ren frustation. “Är det något fel på att jag älskar att du ibland tittar upp mot himlen, sluter ögonen och ler som om det inte fanns något bättre i hela världen? Att jag älskar hur du kramar om mig när du ser på mig att allting inte står rätt till?” Julias röstvolym har nu höjts något kolossalt och hon står nu och skriker så att hela campingen hör. “Hur du drar handen genom ditt hår på sättet som bara du kan?! Att jag älskar att du himlar med ögonen när du vet att någon ljuger för dig?!” Aggressionen har nu förvandlats till gråt och tårarna bara rinner ner för Julias kinder. “Är det något fel på att jag älskar dig?” säger Julia tyst och sluter sina ögon, tårarna forsätter att rinna.

Joel som bara har stått och tittat på med sitt förvånande ansikte, går nu fram emot Julia, han torkar hennes tårar och ger henne en kram. Julia öppnar sina ögon och deras blickar möts i några sekunder. Då öppnar han försiktigt munnen och säger:

“Är det något fel på att jag älskar dig?”

 Skriv gärna vad ni tyckte om den!

Mix-breakfast

Blåbärskvarg - Solrosfrön/Pumpafrön - Gröna Druvor - Banan - Blåbärskvarg - Banan
 
Att variera frukosten tycker jag är viktigt och roligt. Det är viktigt för att inte tröttna på den välbehövda nyttiga frukosten och börja på något onyttigt istället och dessutom hur tråkigt är det egentligen att testa lite nya saker?
Detta var en härlig kombo och jag tänker nog gör fler varianter på denna skönhet!
Märkte ni föressten att jag gjorde något utan curry? Haha, hur klarade jag mig?
 
 

Youtube kändis, eller?

Det är inte ofta man hittar sig själv på youtube. Självklart är det jag själv som har lagt upp videon men glömt bort det eftersom att videosarna kommer ifrån mitt gamla konto på youtube. Just denna är från våran familjs solsemester på Grekland. När jag ser denna så önskar jag att jag fortsatt med att spela in videos, för att minnas, det är galet kul att titta på efteråt. Varför inte göra videos och lägga upp på youtube lite då och då? Det är något att fundera på.
Är inte hemmagjorda videos bäst?
Follow on Bloglovin

Hej och välkommen!
Du har kommit till träningsbloggen LillaLii.se. Bloggen som blandar kultur med träning.

Jag som driver denna bloggen heter Lii Ahlin. Jag är en kulturgalen tjej som främst älskar att träna och spela teater, men även att fotografera och skriva. Lii är en sådan tjej som när hon väl har bestämnt sig för någonting så går det inte att stopppa henne, hon slutar inte förens hon fått det hon vill uppnå. Ni får följa mig genom vått och torrt; på mina galna, spontana roadtrips ut i världen, på mina konstiga, tappra försök att åstakomma något i köket och mot vägen till att bli vuxen. Allt detta blandas med vardagssaker såsom gympass, löparrundor, kostutbildningar och mycket, mycket mer! Hoppas det smakar!


www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!  2013
  Juli
  Augusti
  September
  Oktober
  November
  December

  2014
  Januari
  Februari
  Mars
  April
  Maj
  Juni
  Juli
  Augusti
  September