Ett slag av kärlek - Läsarnovell

Juste, det har jag glömt att nämna. Jag blev ju vinnare för tidningen "Julia"s novelltävling innan sommaren och novellen har varit i Julia Sommar Plus hela sommaren över hela landet, men ni har ju inte fått läsa den än! (Rätt så häftigt ändå att jag fick en hel sida för mig själv i tidningen. Haha) Denna novellen gjorde jag speciellt för tävlingen och riktade mig därför till unga tonåringar, precis som tjejtidningen Julia gör. Valde dessutom att göra novellen lite kortare eftersom att jag kommer ihåg själv när jag var i den åldern att jag aldrig orkade läsa överdrivet långa alster. Rätt nöjd ändå! men allting kan alltid förbättras.
 
Ett slag av kärlek
Av Lii Ahlin
Julia kan inte fatta det. Där står de, utanför kiosken på Ölands mest besökta camping. Varsin glass håller de i ena handen och varandra i andra. De står och gullar som två nyförälskade brukar göra. Joel och vackra, sockersöta Klara. Joel ger Klara en puss mitt på munnen. Julia vill inte se mer, hon drar en djup suck som låter ända fram till kiosken. Joel hör det och vänder blicken mot Julias håll, deras blickar möts för en sekund sedan vänder Julia snabbt på klacken och springer ner mot havet.

"Men Julia!" Joel riktar blicken mot Klara. "Förlåt mig, stanna här. Kan du ta den" Joel räcker över glassen. "Jag kommer, jag ska bara springa efter.." Joel börjar springa i den riktning som Julia försvann. "JULIA! JULIA! Men stanna då!" Julia bara fortsätter springa. Sanden börjar kännas under fötterna och det blir allt svårare för båda två att springa. Joel och Julia har varit bästa vänner sen de var små och Julia har väl alltid känt lite extra för Joel trots att hon aldrig vågat erkänna det för någon någonsin, inte ens sig själv. "Men Julia, snälla, stanna."

Julia stannar tvärt.

"Varför det? Varför ska jag stanna?"

"Ja, så vi kan prata om det här..." Julia svarar inte. "Julia, jag orkar inte med att du ska vara sur på mig hela tiden. Kan du snälla säga vad som är fel? Hallå? Julia, hör du mig?"

Julia sätter sig ned på en sten som ligger halvvägs nergrävd i sanden. "Men snälla, söta Julia. Kom igen!"

Hon svarar fortfarande inte  och nu börjar Joel bli riktigt förbannad så han skriker rätt ut:

“Julia, på riktigt, är du kär i mig eller nått?!”

Julia tittar bort. Det blir en lång, jobbig tystnad mellan dem.

“Det här är ju helt sjukt!“ Utbrister Joel och sparkar på en sten som ligger i den ljusa sanden.

“Ja... men jag kanske är kär i dig då!” Joel blir förvånad, vänder sig om och ser Julia i ögonen, det svaret hade han inte väntat sig. “Är det något fel på det?!” Julia reser sig upp i ren frustation. “Är det något fel på att jag älskar att du ibland tittar upp mot himlen, sluter ögonen och ler som om det inte fanns något bättre i hela världen? Att jag älskar hur du kramar om mig när du ser på mig att allting inte står rätt till?” Julias röstvolym har nu höjts något kolossalt och hon står nu och skriker så att hela campingen hör. “Hur du drar handen genom ditt hår på sättet som bara du kan?! Att jag älskar att du himlar med ögonen när du vet att någon ljuger för dig?!” Aggressionen har nu förvandlats till gråt och tårarna bara rinner ner för Julias kinder. “Är det något fel på att jag älskar dig?” säger Julia tyst och sluter sina ögon, tårarna forsätter att rinna.

Joel som bara har stått och tittat på med sitt förvånande ansikte, går nu fram emot Julia, han torkar hennes tårar och ger henne en kram. Julia öppnar sina ögon och deras blickar möts i några sekunder. Då öppnar han försiktigt munnen och säger:

“Är det något fel på att jag älskar dig?”

 Skriv gärna vad ni tyckte om den!

Kommentarer
Lifejj - tre månader i Algeriet säger:

Men oj vad roligt för dig att vinna! Grattis! :) Bra novell också, fick rysningar på slutet :')

Svar: Tack så mycket! Vad glad jag blir att du tyckte om den. Detta gjorde min dag! :D
Lii Ahlin

2014-09-08 | 15:18:41
Bloggadress: http://lifejj.blogg.se
Oliver Queen säger:

RIKTIGT BRA! Vill ha mer.

Svar: Åh, vad glad jag blir! Kika gärna in mer på min blogg!:)
Lii Ahlin

2014-10-29 | 00:15:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback